Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Dumitru Prunariu participă în Sălaj la manifestările dedicate primului zbor românesc în cosmos

0 205

dumitru_dorin_prunariu

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a ajuns în cosmos, se află în aceste zile în Sălaj, unde va participa la mai multe evenimente dedicate primului zbor românesc în cosmos și la manifestările de comemorare a 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu.

Consiliul Judeţean Sălaj şi Biblioteca „Judeţeană” Ioniţă Scipione Bădescu organizează, în perioada 13 – 16 mai 2013, o serie de manifestări ştiinţifice dedicate împlinirii a 32 de ani de la primul şi deocamdată singurul zbor românesc în cosmos, precum şi comemorării a 100 de ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, cel care a efectuat primul zbor aviatic pe teritoriul României. Invitatul de onoare al manifestărilor este Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în cosmos.

Din programul activităților fac parte:

Luni, 13 mai:
• “CU VISELE-N ZBOR!” – Dumitru Prunariu, în dialog cu tineri și copii, Platoul central, luni, ora 11.00 și 13.00;
• Seară tradițională sălăjeană, Căminul Cultural – Meseșenii de Jos, ora 19.00.

Marți, 14 mai:
• Vizionare film de prezentare: Dumitru Prunariu – Omul Cosmic – dialog cu publicul, Sala Porolissum a Consiliului Județean Sălaj, ora 17.00.

Miercuri, 15 mai:
• Vizite și întâlniri cu publicul la principalele obiective turistice din Sălaj: Porolissum, Moigrad, ora 10.30, Grădina botanică Vasile Fati Jibou, ora 13.00;
• Comemorare Aurel Vlaicu – 100 de ani: Prezentare film: Aurel Vlaicu, Din istoria aviației române – Dialog, Sala Porolissum a Consiliului Județean Sălaj, ora 17.00.

Joi, 16 mai:
• Prezentare, întâlnire și dialog cu publicul, Casa de Cultură Șimleu Silvaniei, ora 13.00;
• Vizită la Grădina Zmeilor, Comuna Bălan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More