Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

După biserica din Iclod, alte zece biserici din Maramureș au fost jefuite de hoți

0 482

Hoți fără Dumnezeu. O bandă specializată în furturi din biserici au dat lovitura într-o singură noapte la zece biserici de pe raza județului Maramureș, de unde au furat bani, icoane și alte obiecte de cult. Se presupune că aceeași bandă a dat lovitura și la biserica din Iclod.

Furtul la Biserica ”Sfântul Nicolae” din Iclod a fost descoperit marți, 9 ianuarie, de aici hoții luând, după ce au pătruns în lăcașul de cult printr-o ușă laterală, o icoană.

În noaptea următoare, o bandă de hoți a luat la rând bisericile ortodoxe din alte zece localități, de această dată din județul învecinat Maramureș.

Potrivit datelor polițiștilor, care au deschis o anchetă în acest caz, obiecte bisericești și bani s-au furat din bisericile de pe Valea Chioarului, din localitățile Rodina, Gârdani, Sârbi, Fărcaşa, Buzeşti, Colţirea, Hideaga, Mogoşeşti, Şomcuta Mare şi Buzeşti, din cadrul Protopopiatului Chioar.

Din câte se pare, hoții au fost mai mult interesați de banii din cutia milei, însă au căutat și prin dulapuri, sertare și alte obiecte de depozitare, pentru a găsi obiecte de preț.

“Poliţiştii maramureşeni au fost sesizaţi de aceste furturi şi, în prezent, desfăşoară activităţi cu privire la identificarea autorilor. Din informaţiile existente, banii au fost sustraşi din cutia milei”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

În prezent, oamenii legii lucrează la stabilirea prejudiciului. Se cunoaşte că hoţii au acţionat pe parcursul nopţii. Conform unor surse, există deja un cerc de suspecţi, care sunt bănuiți că au acționat la fel și în județele învecinate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More