Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

După Dragnea, vine Tăriceanu. DNA, cerere de urmărire penală pentru cel din urmă

0 160

Conform mai multor canale media, DNA ar fi făcut o cerere de urmărire penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului neagă că o astfel de cerere ar fi ajuns la Senat şi acuză că demersurile iniţiate de el deranjează „pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român”.

Mai multe canale de media printre care Digi24, Mediafax şi News.ro au anunţat că Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea fi anchetat într-un nou dosar. Conform jurnaliştilor, procurorii au cerut parlamentului să aprobe urmărirea penală a acestuia, pentru fapte comise în calitate de premier, funcţie pe care acesta a deţinut-o între anii 2004 – 2008. Acuzele ar porni de la faptul că Tăriceanu ar fi cerut şi primit 10% din valoarea contractelor Microsoft. De asemenea Preşedintele Senatului a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincinoasă, dar a fost achitat în primă instanță.

Reacţiile lui Călin Popescu Tăriceanu nu s-au făcut aşteptate, acesta a ieşit la rampă şi a afirmat că atât timp cât a ocupat funcţia de Prim-Ministru nu s-ar fi făcut nici o plată în ceea ce priveşte licenţele Microsoft. „Pe timpul mandatului meu de Prim-Ministru, Guvernul nu a efectuat nici o plată în contul licențelor Microsoft. Hotărârile de Guvern care au fost adoptate în acea perioadă au avut drept scop inventarierea licențelor Microsoft folosite în instituțiile publice. Reamintesc că acest contract a fost semnat și pus în aplicare, în baza unei Hotărâri de Guvern, adoptată în 2004”, a declarat Tăriceanu.

În acelaşi timp el a mai adăugat că o astfel de cerere venită din partea DNA nici nu ar fi ajuns la Senat, tot ce ar exista în presă pe acest subiect fiind doar speculaţie, însă dacp o astfel de cerere există atunci „aceasta va urma traseul procedural pe care îl urmează oricare astfel de cerere”.

Nu în ultimul rând într-o revoltă publică, Preşedintele Senatului descrie ca un fapt ciudat apariţia unei astfel de cereri, dacă ea există, şi consideră că acest lucru e o maşinaţie a celor care au acaparat în mod ilegitim puterea în stat (o exprimare destul de ironică din moment ce domnul Călin Popescu Tăriceanu este, el însuşi, al doilea om ca putere în stat).

„Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar, se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție. Demersurile mele, în mod evident deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare”, a mai transmis Călin Popescu Tăriceanu.

Până la acest moment DNA nu a oferit un punct de vedere oficial.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More