Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

După incendiul din Bamboo. Cluburi bistrițene amendate de ISU

0 54

Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, din dispoziția eşalonului superior, în cursul acestei nopți, pompierii bistriţeni alături de reprezentanți ai structurilor MAI (politişti şi jandarmi), constituiți în echipe mixte, au derulat controale și verificări la imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros.

În judeţul Bistriţa – Năsăud, în cursul nopții s-au executat şase controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate patru amenzi, în cuantum de 5500 lei şi opt avertismente pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor, se precizează în comunicatul ISU Bistrița.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 14 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

De asemenea, din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activitățile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranța celor care frecventează astfel de locații să fie asigurată, iar obligațiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.

Ultima acțiune preventivă derulată la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, care a vizat imobilele în care funcționează cluburi și discoteci, a avut loc în perioada octombrie – noiembrie 2016 când au fost depistate 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, în urma cărora au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 avertismente și patru amenzi, în cuantum de 10.000 lei. Dintre cele 33 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, patru au fost soluţionate pe timpul controalelor.

Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecție a celor care frecventează astfel de locații, reamintim următoarele obligații pe care administratorii trebuie să le respecte:

– respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
– solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu;
– preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

***
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud desfăşoară, permanent, activităţi orientate spre siguranţa cetăţeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viaţa semenilor sau bunurile acestora.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More