Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

După patru ani de stagnare, Muzeul din Gherla și-a redeschis porțile – FOTO/VIDEO

0 217

După patru ani în care activitatea Muzeului din Gherla a stagnat, vineri în jurul amiezi a avut loc redeschiderea acestuia prin trei expoziții.

Îm ultimele două luni muzeu din Gherla a intrat în reabilitarea fapt care a dus și la amenajare și unei săli numită sala tezaurului unde cu ocazia evenimentului de redeschidere au fost expuse mai multă tezaure de aur argint și bronz  care până acuma nu a fost expuse publicului.

Tot cu această ocazie în cadrul muzeului din Gherla o mai avut loc două expoziții respectiv expoziția domnului Ioan Șeu, pictor și sculptor original din Nicula dar momentan locuiește în Deva, care a expus la Gherla 25 de sculpturi din lemn, precum și profesorul Mircea Pop care a expus mai multe săbi din lemn care oglindesc demnitate umană și echilibrul. La eveniment a fost prezent și Victor Cublesan directorul  Direcției județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Cluj care s-a arătat încântat de expoziția de la muzeul din Gherla.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More