Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

După protestul în stradă de la FIZEȘU GHERLII, Consiliul Județean Cluj A REZILIAT contractul cu Kiat

0 115

proteste Fizesu Gherlii (4)

În urmă cu mai bine de o lună de zile, locuitorii din Fizeșu Gherlii au ieșit în stradă pentru a protesta față de starea drumului judeţean Gherla – Ţaga – Cămăraşu, cel care le străbate comuna. La acel moment, autoritățile locale și județene au promis că vor găsi în cel mai scurt timp o rezolvare la problema lor.

Șase săptămâni mai târziu, Consiliul Județean Cluj anunță rezilierea contractului de lucrări de asfaltare a drumurilor județene cu firma Kiat Group Construct SRL, care era asociată cu SC Tehnic Asist SRL si SC Damar Consult SRL.

“Considerăm că vă aflați într-o culpă profesională gravă, motiv pentru care, în temeiul prevederilor art. 28.3, litera f) și ale art. 28.4 din contract, vă notificăm rezilierea din culpa dumneavoastră a Contractului subsecvent de proiectare și execuție de lucrări nr. 44/11944/2011, încheiat între județul Cluj prin Consiliul Județean Cluj și Asocierea SC Kiat Group Construct SRL, SC Tehnic Asist SRL și SC Damar Consult SRL, începând cu data de 21.05.2014” se arată în notificarea de reziliere.

În motivarea acestei decizii de reziliere a contractului instituția condusă de Horea Uioreanu acuză firmele contractate că nu au respectat graficul de execuție a lucrărilor.

Celelalte motive invocate sunt: disconfortul și amenințarea asupra sănătății oamenilor create de neașternerea stratului de asfalt pe DJ 109C; nerespectarea dispoziției dată de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat de recuperare a întârzierilor acumulate; retragerea utilajelor de amplasament, fără înștiințarea achizitorului.

Firma Kiat a câştigat în 2011 contractul pentru modernizarea a 420 de kilometri de drumuri judeţene la un preţ de 280 de milioane de lei.

Pentru locuitorii din zona drumului județean 109C și a localităților Gherla – Ţaga – Cămăraşu, problemele nu s-au terminat însă aici. Drumul rămâne în continuare neasfaltat, iar sănătatea le este pusă în permanență în pericol, până când cei de la Consiliul Județean vor găsi o soluție. Trebuie contractată o nouă firmă care să se ocupe de asfaltare, procedură care poate să dureze luni de zile. Până atunci, locuitorii vor inhala în continuare praf.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More