Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

E oficial! Chevron confirmă că renunță la explorarea gazelor de șist în România

0 39

Pump jacks are seen in the Midway Sunset oilfield

Compania Chevron a anunțat oficial faptul că renunță la concesiunile de zăcăminte de gaze de șist în România.

După ce anul trecut Chevron a renunțat să mai caute zăcăminte de gaze de șist în Polonia, Lituania și Ucraina, pe fondul scăderii accelerate a prețului hidrocarburilor, în acest an compania americană se retrage și din România, unde a întâmpinat o rezistență acerbă din partea societății civile și a locuitorilor din zonele unde avea Chevron concesiunile de zăcăminte de gaze de șist.

”În 2014, Chevron România a finalizat activitățile de explorare a concesiunii Bârlad, precum și un studiu geofizic 2-D realizat în două dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron România confirmă intenția de a renunța la planurile sale pentru aceste concesiuni în 2015. Aceasta este o decizie de afaceri luată în urma evaluărilor proiectului din România, care nu poate concura în acest moment într-un mod favorabil cu alte oportunități de investiție din portofoliul global al Chevron. Rezultatele lucrărilor din România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului. Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România. Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More