Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

E oficial: Cluj-Napoca, Dej, Gherla și alte câteva comune scapă de restricțiile de weekend

0 1.085

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis luni ridicarea restricțiilor suplimentare impuse în zilele de weekend în municipiile Cluj-Napoca, Turda și Dej, dar și în opt comune clujene, printre care Cuzdrioara sau Florești.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a ridicat prin Hotârârea nr. 88 din 26 aprilie 2021, emisă luni, măsurile suplimentare din weekend impuse în municipiul Cluj-Napoca (3.21), municipiul Turda (3.46), municipiul Dej (2.86 ), comuna Baciu (3.38), comuna Bonțida (3.10), comuna Căianu (3.36), comuna Chiuiești (2.96), comuna Cuzdrioara (2.62) comuna Florești (3,36), comuna Iara (2.62), comuna Poieni (3.14), unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori.

Astfel, dacă incidența infectărilor nu crește peste 4 la mie, magazinele rămân deschise în weekend-ul viitor și după ora 18:00 – până la ora 21:00, sălile de sport/fitness vor putea funcționa, iar circulația persoanelor va fi permisă până la ora 22:00.

Oricum, Hotărârea CNSU care a fost adoptată de Guvern odată cu prelungirea stării de alertă în România, prevede că în Vinerea Mare, 30 aprilie, magazinele pot funcționa până la ora 20:00 în localitățile unde sunt în vigoare restricțiile de weekend, indiferent de rata infectărilor.

Conform reglementărilor în vigoare, restricțiile de circulație pemntru persoane, dar și orarul magazinelor și restaurantelor se stabilesc în funcție de incidența locală a cazurilor Covid-19 pe fiecare unitate administrativ teritorială, după cum urmează:

  • Sub 1,5 – Se pot deschide restaurantele în interior, sălile de spectacole și jocuri de noroc la o capacitate de 50%.
  • Între 1,5 și 3 – Se pot deschide restaurantele în interior, sălile de spectacole și jocuri de noroc la o capacitate de 30%.
  • Peste 3 – Restaurantele vor fi închise la interior, sălile de spectacole și jocuri de noroc
  • Între 4 și 7,5 – vineri sâmbătă și duminică magazinele se închid la ora 18, circulația se oprește la ora 20; săli de sport/fitness închise în fiecare zi;
  • Peste 7,5 – restricțiile de mai sus se aplică în fiecare zi a săptămânii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More