Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

0 344

Ecaterina Andronescu este, începând de vineri, noul ministru al Educaţiei, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul de numire a sa în funcţie.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcţia de ministru al educaţiei naţionale”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţase că, în cazul lui Andronescu, este necesară o analiză, spre deosbire de numirea lui Victor Ciamba ca ministru delegat al Afacerilor Europene, unde decretul în acest sens a fost semnat la scurt timp după nominalizarea acestuia.

”Cealaltă propunere, dacă bine am reţinut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învăţământ. Ei, aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult, dintr-un motiv simplu. Eu am fost recent la un eveniment foarte frumos la Politehnică. (…) Neîntrebată, mi-a spus totuşi dna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă sau e numai dorinţa partidului sau dacă se face o remaniere cu bucata”, a declarat marţi şeful statului.

Preşedintele a precizat atunci că se poate numi un alt ministru interimar la Educaţie, până se lămureşte.

Vineri a expirat interimatul Rovanei Plumb la conducerea Ministerului Educaţiei.

Andronescu preia astfel pentru a patra oară conducerea acestui minister.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More