Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ecaterina Andronescu „zburată” de la Educație

0 1.153

Ecaterina Andronescu a fost demisă de la conducerea ministerului Educației. Declarațiile ei despre cazul Caracal i-au adus demiterea.

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcția de ministru al Educației. Decizia luată de Viorica Dăncilă a fost motivată de către declarațiile fost ministrului în cazul crimelor de la Caracal. Locul ei va fi luat de către Daniel Breaz. Mai jos redăm declarația Vioricăi Dăncilă.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More