Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Echipajele Serviciului de Ambulanta Cluj pe primele locuri la Concursul National al Echipajelor de Ambulanta FOTO

0 44

4Echipajele Serviciului de Ambulanta Cluj si-au dovedit profesionalismul in cadrul unei competitii nationale organizate la Poiana Brasov. Cele doua echipaje au intrat in competitie alaturi de alte 32 din intreaga tara si s-au clasat pe primele locuri.

Poiana Brasov a gazduit, weekendul trecut, a treia editie a Concursului National al Echipajelor de Ambulanta, organizat de Societatea de Salvare Bucuresti impreuna cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov. Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Cluj a participat cu un echipaj format din medic-asistent-ambulantier-voluntar si cu un echipaj cu asistent-ambulantier-voluntar, adica echipajele de pe ambulantele de tip B cu asistent si C cu medic. Anul acestea, au participat si voluntari care activeaza la SAJ Cluj.

Fiecare din cele 34 de echipaje au avut de rezolvat cate doua cazuri: caz de traumatologie si caz de resuscitare complexa a unui pacient, iar arbitrii au fost exterm de atenti si exigenti la fiecare manevra.

„S-au punctat manevrele medicale facute corect, folosirea completa a aparaturiii din dotare, comunicarea intre membrii echipajului, comunicarea cu spitalu, aleratrea elicopter, transmiterea datelor din teren electronuic la UPU. Emotiile au fost foarte mari. Importanta acestui concurs e ca fiecare invata de la celalalt, fiecare invata din propriile greseli. In final e vorba de cresterea calitatii actului medical”, explica dr. Horia Simu, directorul SAJ Cluj.

Echipajele SAJ Cluj s-au clasat pe locul 2 pe tara la echipajul cu asistent si locul 3 pe tara la cel cu medic.

„De mentionat ca inregistrarea evolutiei echiapjului cu asistent SAJ Cluj a fost ceruta de mai multe servicii de ambulanta ca si material educativ pentru instruirea proprie a personalului fiecarui SAJ”, a conchis directorul SAJ Cluj, citate de stirileprotv.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.