Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Echipajele Serviciului de Ambulanta Cluj pe primele locuri la Concursul National al Echipajelor de Ambulanta FOTO

0 71

4Echipajele Serviciului de Ambulanta Cluj si-au dovedit profesionalismul in cadrul unei competitii nationale organizate la Poiana Brasov. Cele doua echipaje au intrat in competitie alaturi de alte 32 din intreaga tara si s-au clasat pe primele locuri.

Poiana Brasov a gazduit, weekendul trecut, a treia editie a Concursului National al Echipajelor de Ambulanta, organizat de Societatea de Salvare Bucuresti impreuna cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov. Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) Cluj a participat cu un echipaj format din medic-asistent-ambulantier-voluntar si cu un echipaj cu asistent-ambulantier-voluntar, adica echipajele de pe ambulantele de tip B cu asistent si C cu medic. Anul acestea, au participat si voluntari care activeaza la SAJ Cluj.

Fiecare din cele 34 de echipaje au avut de rezolvat cate doua cazuri: caz de traumatologie si caz de resuscitare complexa a unui pacient, iar arbitrii au fost exterm de atenti si exigenti la fiecare manevra.

„S-au punctat manevrele medicale facute corect, folosirea completa a aparaturiii din dotare, comunicarea intre membrii echipajului, comunicarea cu spitalu, aleratrea elicopter, transmiterea datelor din teren electronuic la UPU. Emotiile au fost foarte mari. Importanta acestui concurs e ca fiecare invata de la celalalt, fiecare invata din propriile greseli. In final e vorba de cresterea calitatii actului medical”, explica dr. Horia Simu, directorul SAJ Cluj.

Echipajele SAJ Cluj s-au clasat pe locul 2 pe tara la echipajul cu asistent si locul 3 pe tara la cel cu medic.

„De mentionat ca inregistrarea evolutiei echiapjului cu asistent SAJ Cluj a fost ceruta de mai multe servicii de ambulanta ca si material educativ pentru instruirea proprie a personalului fiecarui SAJ”, a conchis directorul SAJ Cluj, citate de stirileprotv.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More