Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eclipsa de Soare văzută de la Dej și Gherla – FOTO/VIDEO

0 84

eclipsa de soare vazuta de la Dej (1)

Cel mai important fenomen astronomic al ultimilor ani a ținut românii cu ochii ațintiți spre cer vineri, în jurul prânzului. La Dej și Gherla eclipsa de Soare parțială a avut parte de vizibilitate maximă, iar noi nu am ratat momentul.

Pentru cei care nu au avut ocazia să vadă în toată splendoarea ei eclipsa parțială de Soare, am realizat un material video cu fazele principale ale eclipsei, dar și cu punctul maxim al acesteia.

După cum se poate vedea în materialul de mai jos, urmărită cu ochiul liber (prin obiectivul camerei de filmat) eclipsa nu este foarte vizibilă din cauza intensității luminii.

Însă cu ajutorul unor filtre de sticlă de culoare roșie și albastră, am obținut imagini spectaculoase, mai ales pentru că am avut noroc de vreme bună și cer senin. În imaginile video de mai jos puteți vedea eclipsa parțială de soare, așa cum a fost văzută de la Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More