Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Educație pentru sănătatea femeii, la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” – FOTO

0 112

educatie pentru sanatate cancer mamar scoala Dej (1)

Sala multumedia a Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” din Dej a găzduit astăzi, cu începere de la ora 13, o activitate de informare cu privire la cancerul mamar, proiectul educativ fiind intitulat ”Educație pentru sănătatea femeii”.

Proiectul, coordonat de prof. Maria-Ana Dumitriu, a vizat informarea elevelor de clasa a XII-a, cu privire la aspectele medicale legate de cancerul la sân, informaţiile despre modalităţile de depistare ale bolii, factorii care favorizează apariţia cancerului, precum şi măsurile care contribuie la reducerea riscului de îmbolnăvire.

La eveniment au participat aproximativ 70 de eleve ale liceului, directorul adjunct al școlii Ginela Badiu, mai mulți profesori, dar și medicul școlar Simona Andrieș și reprezentanți ai companiei Avon, în frunte cu Cornelia Iechei, reprezentant zonal al companiei de cosmetice.

Organizatorii activității au anunțat că tinerele eleve care suspectează că se confruntă cu cancer mamar pot să apeleze la medicul internist Alina Ștreang (specialist în ecografie), care realizează gratuit 10 ecografii la cabinetul său privat.

La sfârșitul activității, reprezentanții Avon au realizat o tombolă și au acordat câteva premii. Derulată sub semnul fundiţei roz (simbolul luptei împotriva cancerului la sân), activitatea s-a încheiat cu invitaţia ca participantele să devină voluntare ale campaniilor anticancer derulate de companie de produse cosmetice.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More