Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

„Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”

0 78

La Liceul Sportiv „Avram Iancu” din municipiul Zalău s-a desfăşurat astăzi etapa judeţeană a concursului naţional „Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”.

La competiţie au participat patru echipaje formate din elevi din clasele IV-VII şi IX-XI, de la Liceul Sportiv „Avram Iancu” Zalău, Liceul Pedagogic „Gh. Şincai” Zalău, Şcoala Generală Treznea.

Concurenţii au avut de parcurs o probă teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în completarea unui chestionar cu 20 de întrebări pe teme rutiere, iar proba practică a testat îndemânarea elevilor în poligon, prin parcurgerea cu bicicleta a unui traseu prevăzut cu indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni, intersecţii etc.

Concursul a fost jurizat de doi poliţişti din cadrul Biroul Rutier Zalău, respectiv Inspector Lupu Florin şi Agent şef principal Dan Tiberiu.

Pe primul loc s-au clasat echipajele de elevi de la Liceul Sportiv „Avram Iancu”, din ciclul gimnazial şi liceal, care vor participa la etapa naţională a concursului.

 

De asemenea, în parcul din centrul Municipiului Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, faza judeţeană a concursului naţional ,,Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”. La această competiţie au participat cinci echipaje formate din elevi ai claselor IV – VIII de la şcolile din judeţ.

Concurenţii au avut de parcurs o probă teoretică şi una practică. Proba teoretică a constat în completarea unui chestionar cu 20 de întrebări pe teme rutiere iar proba practică a fost de testare a îndemânării cu bicicleta în poligon. Elevul a trebuit să parcurgă un traseu cu obstacole şi a fost simulată o situaţie din traficul rutier real respectiv un traseu prevăzut cu indicatoare rutiere, treceri pentru pietoni, intersecţii etc. pentru a se verifica dacă elevul cunoaşte şi respectă regulile de circulaţie cu bicicleta

Pe primul loc s-a clasat echipajul Şcolii ,,George Coşbuc” din Sighetu Marmaţiei, îndrumător profesor Nelu Miel, echipaj care ne va reprezenta la faza naţională a concursului ce va avea loc în luna iulie la Slatina.

foto: arhiva

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More