Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Electric Castle 2014. Trupe noi confirmate pentru ediția a doua a festivalului de la Bonțida

3 98

electric castle

Thievery Corporation revine după 6 ani în România, în formulă completă (13 oameni pe scenă), și va susține un concert în cadrul celei de-a doua ediții a Electric Castle Festival. Trupa reprezintă al doilea „cap de afiș” anunțat de organizatori, după ce DJ Rusko a confirmat că va susține primul concert în România.

Thievery Corporation reprezintă al doilea „cap de afiș” anunțat de organizatori. Trupa este cunoscută pentru concertele spectaculoase și pline de energie. La cea de-a doua ediție a Electric Castle, „alchimiștii trip-hop-ului” promit publicului de la Castelul Banffy un spectacol „cutremurător”: de două ori mai mult sub-bass decât într-un concert obișnuit. De altfel, desfășurarea de forțe pentru acest eveniment se anunță a fi impresionantă: trupa a solicitat un sistem audio special, capabil să acopere o gamă largă de frecvențe joase și care include dublarea numărului de subwoofers.

Rob Garza și Eric Hilton au înființat Thievery Corporation în 1995 și au refuzat încă de la debut încadrarea în tipare, preferând să-și redefinească și să-și reinventeze stilul în permanență. De-a lungul timpului, filonului trip-hop și acid jazz li s-au adăugat elemente de muzică braziliană, jamaicană și indiană. Trupa a lansat șapte albume, care au atras atenția atât prin orginalitatea stilului muzical, cât și prin versurile cu un puternic mesaj social sau politic. Cei 13 artiști care vor urca pe scena Electric Caste au naționalități și culturi diferite, rezultatul fiind un melanj de stiluri și inspirații care captivează de fiecare dată publicul.

DJ Fresh (Dan Stein) este un vizionar, fiind considerat un adevărat motor al muzicii electronice. Descris drept o tornadă, vârtejul său creativ domină scena muzicii electronice de aproape un deceniu. Combină cu lejeritate house, dancehall, acid jazz, reușind să aibă constant hituri în topurile europene. Împreună cu Messy MC promite un spectacol total la Bonțida.

O altă artistă care vine la Electric Castle este Akua Naru, muziciană ce și-a început proiectul în SUA, a trecut prin China și Ghana și s-a stabilit apoi în Germania. Cu o voce exersată din copilărie, Akua oferă un circuit ritmat între poezie și muzică, un concert inedit prin formula intimă și interactivă cu care se prezintă în fața publicului.

DJ EZ,o legendă a muzicii garage, e considerat de industria muzicală „cel mai bun” DJ de garage din toate timpurile. A început la 15 ani, în 1989, când punea muzică house la un post pirat de radio.

După succesul mare la public înregistrat la prima ediție Electric Castle, Orchestra Notes & Ties revine și în acest an pe scena de la Bonțida. Formată din studenți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, orchestra aduce o prezentare inedită și ghidușă a unui gen muzical considerat de mulți a fi doar „pentru cunoscători”.

Nume noi pe scena de la Bonțida sunt King Shiloh, unul dintre primele sound-systemuri de reggae și dub din lume, inspirat din cultura Jah Rastafari, și Slow Magic, un artist ce a ales să-și prezinte doar muzica, în timp ce identitatea rămâne ascunsă sub o mască tribală.

La cea de-a doua ediție Electric Castle mai revin Shiver, unul dintre cei mai versați DJ din România, și CTC, trupă hip hop înființată de DOC, Deliric și Vlad Dobrescu, una dintre cele mai iubite trupe din underground-ul românesc.

Se întorc pe scena Castelului Banffy și Pop Killers, care au ales și ei să-și ascundă identitatea prin măști în timp ce combină sunetul distorsionat de chitară cu noul sound „electro”.

Alte nume apreciate care vor concerta la Electric Castle 2014 sunt Mihai Popoviciu, unul dintre cei mai inovativi producători est-europeni de muzică electronică, și timișoreanul K-lu, care vine împreună cu DJ Sauce. Printre artiștii care și-au confirmat participarea se mai numără The Model, un DJ cu prezență remarcabilă, T-Boys (Missile & Goranga), și Dubase.

Ediția 2014 se va desfășura în perioada 19-22 iunie. Abonamentele promoționale costă 160 de lei până în 15 aprilie și pot fi achiziționate de pe eventim.ro, din rețeaua Eventim, de la partenerii oficiali ai festivalului și cu ajutorul aplicației mobile Electric Castle (iOS si Android).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More