Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Electric Castle Festival a atins ”cota de avarie” încă din prima zi – FOTO/VIDEO

0 220

Electric Castle Festival 2014 - Ziua 1 (45)

Zeci de mii de oameni au luat cu asalt mica localitate Bonțida, dintre Cluj-Napoca și Dej. Încă de joi de la prânz puhoiul de oameni s-a adunat la castelul de la Bonțida, pentru ca în prima seară a festivalului să fie arhiplin. Dacă anul trecut așteptările organizatorilor privind numărul de participanți au fost întrecute, în acest an au fost depășite încă de la primele ore.

Pentru vineri seară se așteaptă să participe chiar și mai mulți oameni. Singura problemă e să încapă atâta mulțime, luând în considerare faptul că joi seara, mai ales la scena principală, petrecăreții au stat înghesuiți, unii dintre ei neavând nici măcar vizibilitate totală spre zona scenei.

Iar în celelalte zone ale festivalului este la fel de mare înghesuială. Toate scenele și petrecerile organizate s-au bucurat de un număr uriaș de participanți, distracția a fost cuvântul de ordine peste tot, însă mulți se gândesc cu groază la zilele de weekend, când numărul ”electricilor” ar putea crește în mod uluitor.

Conform estimărilor, până acum la Electric Castle au ajuns deja peste 15.000 de oameni. Doar în prima zi. Sunt mulți, însă, care vor ajunge la Bonțida abia de vineri seara, pentru a petrece finalul de săptămână la cel mai tare festival de muzică electronică.

Joi seara atmosfera a fost cu adevărat electrizantă. Mai ales la scena principală, pe care au urcat în prima zi de festival Aria Urbană, Akua Naru, Dub Pistols, Subcarpați, Die Antwoord sau Wilkinson, fiecare dintre ei creând o atmosferă senzațională și intens gustată de public.

Berea și vodka au curs din belșug, spre orele serii cozile întinzându-se pe câția metri buni la centrele de schimbare a tokenurilor, moneda oficială a festivalului (1 token=6 lei). Și ca să vă faceți o idee, cu 1 token iei o bere, un suc, o apă, o vodkă, sau cu 2-3 tokeni iei o ciorbă, un sandviș, 2-3 mici cu cartofi sau alte celea de mâncare. Asta în interiorul festivalului, pentru că în afara lui, în centrul localității Bonțida, dar și pe marginea drumului, terasele sunt amplasate la tot pasul și te îmbie cu tot felul de bucate alese. Iar prețurile sunt mult mai mici. Prea ca la țară.

Iar pentru cei care nu vor să se înghesuie în campingul deja arhiplin cu mii de corturi, localnicii oferă găzduire sau locuri pentru corturi chiar în curțile lor. Întreaga localitate este un furnicar, iar pentru vineri se așteaptă ca petrecăreții să sosească valuri-valuri din toate colțurile țării sau din străinătate. Asta dacă mai au unde să încapă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More