Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Electric Castle Festival – un succes pe deplin meritat

0 37

someseanul-Electric Castle

Peste 32.000 de persoane, majoritatea din Transilvania, au participat la prima ediţie a Festivalului Electric Castle, desfăşurat în perioada 21-23 iunie la Castelul Banffy de la Bonţida, judeţul Cluj, în organizarea Boiler Events, cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj.

Pasionaţii de muzică electronică şi nu numai au putut asculta 92 de artişti care au evoluat pe cele patru scene ale festivalului, amenajate în castel şi în curte. Nici aversele de sâmbătă seara nu au redus entuziasmul pasionaţilor, care au cântat împreună cu artiştii preferaţi, creând o atmosferă cu adevărat electrică.

S-au bucurat de aprecierea tinerilor atât numele internaţionale consacrate, cum ar fi Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me, Dope D.O.D şi Dub Pistols, cât şi trupele româneşti, de la Şuie Paprude la Robin & The Backstabbers. De asemenea, orchestra Notes & Ties a strâns câteva mii de spectatori încântaţi de muzica de film propusă de tinerii artişti clujeni.

Electric Castle Festival – Ziua 1

În prima parte a zilei, înaintea concertelor, participanţii la festival au putut participa la o serie de ateliere, proiecţii de scurt-metraje şi evenimente artistice. Surpriza organizatorilor a fost „Street Heroes by Burn”, un skatepark amenajat în curtea castelului unde s-au desfăşurat free session-uri de skate, bmx, rollerblading şi diverse concursuri cu premii.

Organizarea festivalului a fost impresionantă: 600 de persoane, din care 370 de voluntari, au încercat să ofere cele mai bune condiţii atât pentru ascultarea concertelor, cât şi de transport şi cazare. Aproximativ 4.000 de tineri au ocupat zona amenajată pentru campare, iar o flotă de 40 de autobuze a asigurat curse permanente pe ruta Cluj-Napoca – Bonţida şi retur. Zona de servire a mesei s-a întins pe 800 de metri pătraţi, la care se adaugă opt baruri deservite permanent.

Electric Castle Festival – Ziua 2

Festivalul a fost apreciat şi online: site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici, marea majoritate din România. Pagina de Facebook Electric Castle a strâns peste 15.000 de like-uri, un reach de 650.000 de persoane şi peste 6.000 de referinţe, iar aplicaţia pentru telefoanele mobile a fost descărcată de peste 3.000 de ori.

Am amenajat întreaga zonă împreună cu o echipă de arhitecţi deosebit de talentaţi de la Transilvania Trust, cei care gestionează lucrările de restaurare ale acestui adevărat Versailles al Transilvaniei. Am respectat reglementările referitoare la vestigiile istorice şi am încercat să integrăm moara în festival, profitând de publicul numeros pentru a prezenta castelul ca destinaţie turistică interesantă pentru români şi străini.

Electric Castle – mai mult decât un festival

De altfel, o parte din încasările de la festival va fi direcţionată spre Transilvania Trust, pentru a contribui la renovarea castelului”, a declarat Teodor Negrea, reprezentantul Boiler Events, organizatorul festivalului.

În urma succesului înregistrat la prima ediţie, organizatorii spun că au început deja pregătirile pentru ediţia din 2014. Festivalul Electric Castle de la Castelul Banffy din Bonţida îşi propune să se impună ca referinţă în agenda evenimentelor muzicale din Transilvania şi nu numai.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More