Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Electric Castle – mai mult decât un festival

5 223

electric castle

Nici nu ştiu cum să încep. Probabil faptul că cele trei zile au trecut mult prea repede îmi taie din elan. Din primăvară de când am văzut pe pagina de facebook Boiler surpriza care ni se pregăteşte, am aşteptat ziua de 21 iunie ca un copil care aşteaptă prima zi de vacanţă.

Castelul Electric a fost mai mult decât un festival; a fost o sărbătoare a muzicii bune întreţinută de oameni faini din toată ţara şi, spre oarecarea mea surprindere, din alte ţări.

Familia Banffy ar fi mândră de ceea ce s-a realizat pe domeniul lor. Un asemenea monument nu trebuie lăsat în paragină. 2% din banii obţinuţi la Electric Castle de către organizatori vor fi direcţionaţi spre întreţinerea castelului. Fapt logic şi necesar.

De ce va fi Electric Castle cel mai tare festival din România?

Organizarea impecabilă. S-a simţit faptul că organizatorii au pus suflet în tot ce a însemnat Electric Castle. S-au străduit să fie totul pe placul miilor de oameni şi au reuşit. Parcă Electric Castle nu a fost la prima ediţie. Experienţa pe care o au oamenii de la Boiler, Booha, AE nu putea să ducă la altceva decât la succes; şi pentru noi, dar şi pentru ei.

Oamenii de la PR, şi mai ales Andi Vanca, au oferit EC o promovare pusă bine la punct şi dusă până la capăt. A fost o promovare extraordinară atât pe online cât şi pe offline în toată ţara. Am avut parte si de un fel de guerrilla advert cu sătenii care cântau “One day” sau “Rome wasn`t built în a day” a prins la public.

Toată stima pentru Boiler Events care ne-au oferit un line-up de senzaţie cu nume mari, chiar şi pentru prima ediţie. Din păcate, nu ai avut fizic cum să îi vezi şi asculţi pe toţi artiştii invitaţi. Cu siguranţă oamenii care au făcut show pe scenă în cele trei zile vor aştepta încă o invitaţie pentru la anul. E de apreciat faptul că Electric Castle a promovat şi DJ sau artişti locali mai puţin cunoscuţi, care nu au dezamăgit.

Pe lângă orgasmul auditiv de care am avut parte la Electric Castle, siguranţa a fost una din principalele obiective ale organizatorilor. Au fost mobilizate trupe de bodyguarzi, jandarmi şi chiar poliţişti. Un echipaj SMURD a fost timp de trei zile la datorie, timp în care au scos zeci de persoane din comă alcoolică. Şi ce sentiment plăcut când mai zăreai un medic de la SMURD sau un poliţist dansând.

VEDEȚI AICI IMAGINI DIN PRIMA ZI

Felicitări voluntarilor care au pus umărul la organizare. Şi au făcut-o cu brio. Majoritatea fiind studenţi şi-au rupt din timpul dedicat sesiunii şi au oferit informaţii şi îndrumări cu privire la orice problemă. Fără ei nu ar fi ieşit atât de bine. Voluntariatul la EC este o experienţă faină. La următoarea ediţie îmi propun să fiu voluntar electric.

La EC am avut parte de respect şi bun simţ din partea celor prezenţi. Deşi toţi erau sub influenţe, parcă atitudinea si caracterul familei Banffy ne-a cuprins pe toţi. O dovadă clară că se poate şi la noi să te petreci şi o să faci cu oameni faini. Furtuna nu a reuşit să sperie pe nimeni. Atenţia  la detalii a făcut diferenţa. Mulţumim celor care au împărţit pelerine sau saci de plastic sau celor care te trezeau că dormi în soare ca să te muţi la umbră.  Mulţumim pentru transportul pus la dispoziţie aproape non-stop la un preţ decent.

VEDEȚI AICI IMAGINI DIN A DOUA ZI

EC a scos Bonţida din criza economică. În cele trei zile, comercianţii locali au făcut profit cât pentru un an. Inevitabil, din punct de vedere economic, toţi s-au ajutat reciproc. Chiar dacă pe alocuri sătenii au fost deranjaţi de gălăgia produsă s-au bucurat că Electric Castle se ţine la Bonţida: au mai vândut o ţuică, au mai cazat pe cineva şi au pus un ban deoparte.

Minusul Electric Castle? Că are loc doar o dată pe an!

Indubitabil, a doua ediţie va fi şi mai şi! Mare atenţie domnilor organizatori pentru că la anul nu o să mai încăpem, atât de mulţi vom fi! În următorii ani, România va avea pe hartă, cel puţin europeană, un festival de mare anvergură.

Cuvintele sunt de prisos.

 

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. Someseanul spune

  Abia asteptam editia 2014!!!

 2. Someseanul spune

  Abia asteptam editia 2014!!!

 3. Zolee Zle spune

  Frumos articol Felicitari! Cat despre Festial nu mai are rost sa zicem nimic, PERFECT!

 4. Zolee Zle spune

  Frumos articol Felicitari! Cat despre Festial nu mai are rost sa zicem nimic, PERFECT!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More