Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Electric Castle și prima ploaie. Sigur Ros a adus ploaia la Bonțida – FOTO/VIDEO

0 68

După o primă seară ”de încălzire” cu Rodion G.A și aniversarea de 20 de ani a celor de la Vița de Vie, joi după-amiază am pornit din nou spre Bonțida, de această dată pentru a lua pulsul primei zile oficiale de festival electric Castle.

Drumul până la castel a fost unul udat din plin de ploaie, pe alocuri chiar apocaliptică, însă odată ajunși în apropiere de Bonțida cerul s-a deschis deasupra noastră, ca o gaură protectoare asupra castelului. ”Deci, din tot județul Cluj doar aici nu plouă”, ne-am zis, supărați puțin pentru că eram deja echipați cu cizmele de gumă, pelerine de ploaie și fâșurile de rigoare. N-aveam însă să regretăm că le-am cărat cu noi.

Ajunși în inima festivalului, am întâlnit mii de oameni fericiți, așa cum era oricum de așteptat. Unii făcuseră deja contact cu primele beri și shot-uri, alții cărau bagaje voluminoase în căutarea intrărilor în campinguri, în timp ce o altă parte a mulțimii lenevea chill pe iarbă sau prin zonele de relaxare pregătite de organizatori.

”E doar prima zi și parcă sunt mai mulți ca anul trecut, în timp ce valuri-valuri de electrici năvăleau în continuare pe străzile frumoase ale Bonțidei”, ne-am zis privind cu drag spre oamenii frumoși care au populat domeniul Banffy.

Am intrat din nou pe porțile festivalului cu zâmbetele până la ceafă și am decis să dăm o tură, până nu se întunecă, să vedem ce activități sunt în plină desfășurare. Oameni fericiți și-n dreapta, și-n stânga, dar mai ales în față, în multe momente fiind greu să înaintăm prin mulțime printre petrecăreții fascinați și parcă hipnotizați de multitudinea de atracții.

La centrele Info Point, lumea căuta informații despre program, la Lockers oamenii își adăposteau bunurile mai de preț, în timp ce la baruri era ca un furnicar. Macanache a dat startul petrecerii la Boiler Stage, iar mulțimea cânta și dansa agitând mâinile în aer, în timp ce la Roots Stage, poporul savura muzica lenevind pe iarbă.

Deodată vântul a prins putere mai mare, iar spre lăsarea serii și-au făcut apariția și primii picurei de ploaie. Timizi, dar răcoroși, întâmpinați cu zâmbete de electrici. După o zi toridă de vară, în care mulți s-au copt sub razele arzătoare, primii picuri de ploaie au fost îmbrățișați cu drag de festivalieri.

Iar când islandezii de la Sigur Ros au urcat pe scenă treaba a fost clară: Au venit islandezii cu ploaia rece după ei și ne-au adus-o nouă! Primele acorduri muzicale le-am urmărit când mai eram încă uscați, pentru ca mai apoi cisternele de ploaie să se reverse din ceruri. Preț de câteva minuțele oamenii alergau de colo-colo pentru a se adăposti, asta pentru că nu se pregătiseră încă pentru ploaie. Alții și-au desfășurat însă învelitorile, și-au tras glugile pe cap și au înfruntat ploaia cu stoicism pentru a nu pierde concertul.

N-a durat decât vreun sfert de oră, însă a fost suficient cât să-i facă pe toți să înțeleagă: Dacă e Electric Castle, e ploaie! Pentru că festivalul și-ar pierde din farmecul cu greu dobândit, mai ales anul trecut, dacă nu ar avea parte măcar de-o torențială pe zi. Și s-a făcut!

Ulterior, ploaia s-a oprit, luna și-a făcut apariția printre norișori, iar pe la miezul nopții cerul deasupra castelului era o mare de stele strălucitoare peste o mulțime de fericiți care savurau cu nesaț prima noapte la castelul electric. Vreți să și vizualizați cum a fost? Urmăriți galeria foto de mai jos sau clipul video de mai sus să vă convingeți, iar azi dați năvală la Bonțida, pentru că Electric Castle vă așteaptă și mai frumos și mai spectaculos și cu siguranță și mai mare. Și stați liniștiți: Și azi o să plouă! Așa că echipați-vă corespunzător și ne vedem acolo. Clar?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1171964049533027.1073742268.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More