Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Electronice în valoare de 30 de mii de lei confiscate în Bistrița-Năsăud

0 123

Electronice fără documente de proveniență, în valoare de 30.000, au fost confiscate în urma unor verificări și controale, desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

La data de 27 aprilie, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu virusul SARS CoV-2.

Astfel, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat controale și verificări de specialitate la 27 de operatori economici, persoane fizice și juridice.

Oamenii legii au acționat pe raza municipiului Bistrița, a comunelor Livezile, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița-Bârgăului, Dumitra, Salva, Nimigea, Chiuza, dar și pe raza comunelor Rebrișoara, Feldru, Maieru, Rodna, Șanț.

Pentru neregulile constatate s-au aplicat 22 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000  lei și s-au confiscat produse electronice (telefoane, tablete, laptop-uri) în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Aceste produse care erau oferite spre vânzare, deși nu aveau documente legale de proveniență.

Din totalul acestora,  17 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, iar celelalte 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor prevăzute de Ordonanțele Militare, notează purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More