Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elefant plimbat pe un camion prin Sighetu Marmației pentru a promova un spectacol de circ – VIDEO

0 564

Iubitorii de animale și asociațiile pentru protecția animalelor au reacționat vehement pe internet după ce un elefant a fost plimbat pe un camion prin Sighetu Marmaţiei pentru a promova un spectacol de circ. Potrivit legii este interzisă folosirea animalelor sălbatice în spectacole de circ.

”Art.17 si 24 din legea 205/2004,modificata în iunie 2017 interzice circul cu animale salbatice! Dar ce sa vezi, la Sighet este permis!Felicitari autoritatilor, sunteti un exemplu”, a scris un internaut.

”Dacă asta vi se pare normal, atunci aveți probleme. Mergeți, râdeți, aplaudați și încurajați suferințele animalelor. Dacă ar exista iadul animalelor, noi oamenii am fi diavolul. Și suntem”, este mesajul unui iubitor de animele.

Reacțiile au fost provocate de publicarea pe internet a unor imagini în care un elefant este plimbat prin Sighet pe un camion pentru a promova spectacolul de circ ce va avea loc zilele acesta în oraș.

Revolta iubitorilor de animale este cu atât mai mare cu cât în urmă cu mai bine de un an au fost interzise prin lege spectacolele de circ cu animale sălbatice.

Potrivit legii infracțiunea este pedepsită cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, iar o asociație de protecție a animalelor a anunțat că a depus deja plângere penală în acest caz.

Mai grav este faptul că elefantul plimbat cu camionul azi la Sighet era escortat de echipaje de poliție, care în loc să aplice legea și să sancționeze încălcarea acesteia, a încurajat astfel abuzul asupra animalului și nerespectarea legislației.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More