Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elemente de muniție neexplodate, descoperite în Sălaj

0 305

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al judeţului Sălaj a fost solicitată să intervină pentru a asana mai multe elemente de muniţie neexplodate în localitatea Sălăţig.

Pirotehniştii ajunşi la faţa locului, au identificat muniţiile, ca fiind cartuşe infanterie de calibrul 7,92 mm rămase neexplodate din perioada celui de-al doilea război mondial, acestea fiind descoperite de către proprietarul unei gospodării în timp ce executa o serie de lucrări agricole în grădină.

Odată cu lăsarea întunericului, operaţiunile de asanare au fost oprite,acestea fiind reluate duminică dimineaţa, în total fiind ridicate peste 1000 de cartuşe.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj recomandă pe această cale cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul unic de urgenţă 112, fără a le atinge, a le mişca sau a schimba poziţia acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More