Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej, la o reuniune internațională în Polonia

0 98

O echipă de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej a participat la reuniunea internațională din Lublin, Polonia a parteneriatului școlar ”Developing trans and inter curricular skills for the 21-st century” derulat în cadrul programului ”Erasmus+”.

Pe agenda întrunirii au fost activități școlare comune care să promoveze predarea trans și inter disciplinară. Cele opt școli reunite în parteneriat au desfășurat acțiuni de promovare a identității și specificului național, de realizare a materialelor de vizibilitate ale proiectului, de vizitare a atelierelor de prelucrare tradițională a fierului și argintului, de vizitare a departamentelor de fizică, chimie și informatică ale Universității ”Marie Sklodowska Curie” din Lublin. Alt punct important al reuniunii a fost vizita la Centrul Științific Copernicus din Varșovia, unde elevii participanți au avut șansa să desfășoare experimente științifice care să evidențieze fenomene fizice sau identități matematice deja documentate.

Grupul de elevi participanți a fost format din Daria Ciule, Alexandra Ciceu și Dariana Andreea Cozmuță. Fetele au avut o participare fructuoasă ocupând locul întâi și locul al doilea la concursul de realizare a materialelor de vizibilitate ale proiectului, secțiunea-pliante de informare. Membrii echipei de profesori au fost Daniela Luiza Herineanu, directorul Școlii ”Avram Iancu” și profesorii Diana Rafa și Adrian Baciu.

După cinci zile de ”experiență poloneză” participanții au revenit la școală cu bucuria de a transmite celorlalți membrii ai colectivului școlar părți din bucurii, trăiri, zâmbete, surprize, emoții și mai ales valori ale educației școlare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More