Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi dejeni, în luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial de Robotică – FOTO

0 733

Un grup de elevi de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej luptă în aceste zile pentru calificarea la Campionatul Mondial de Robotică ce va avea loc în Statele Unite.

Patru echipe de elevi vor fi desemnate să reprezinte România la Campionatul Mondial de robotică din oraşul american Detroit, după competiţia „BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care va avea sâmbătă şi duminică, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

La competiţia de robotică „BRD FIRST Tech Challenge Romania” participă un total de 1.400 de elevi, organizaţi în 92 de echipe.

Printre aceste echipe se află și Team Vectron Ro034, a Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej, care participă în concurs cu roboțelul Dewey. Din Team Vectron RO034 fac parte nouă elevi ai liceului dejean (Diana Biriș, Andrix Bulea, Robert Cociș, Cristiana Costin, Daiana  Horvath, Cezar Mathe, Sebastian Coroian, Raul Mureșan și Denis Coroian) și mentorii acestora (Gelu Tomșa, Emilia Mureșan, Adrian Pintea și colaboratorii Ovidiu Rus și Ana Man).

Aceștia au ajuns încă de joi la București, au făcut ieri antrenamente, iar astăzi vor participa în primele probe competiționale. Finala concursului este programată duminică, după ora 14.

Patru dintre cele mai bune echipe vor fi desemnate să participe la Campionatul Mondial de robotică din Detroit, SUA. Pe lângă şansa pe care o au copiii de a întâlni aici membri ai celor mai companii din lume cu profil tehnologic, ei vor reprezenta România la cel mai mare eveniment de acest fel.

Astfel, ei vor menţine cea de a treia poziţie pe care ţara noastră o ocupă, la nivel mondial, după SUA şi China, ca număr de echipe participante FIRST Tech Challenge.

Adus şi implementat în România, la nivel naţional, de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, fondată de Dana Războiu, campionatul este gândit ca un concurs ce reuneşte cei mai talentaţi elevi în tehnologie, dar în care primează, pe lângă simţul de competiţie, şi spiritul de colaborare şi fairplay.

Pe lângă 92 de echipe a 1.400 de elevi din 49 de oraşe din România, în 2018, (54 de echipe şi 800 de elevi, din 33 de oraşe, în 2017), programul include în acest an 300 de mentori (100 în 2017) şi 200 de voluntari (100 în 2017).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More