Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi din Baia Mare medaliați la Olimpiada Internațională de Astronomie

0 51

astronomie

Doi elevi al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare au câștigat medalii de aur și argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată zilele trecute la Suceava.

România a organizat în premieră această prestigioasă competiție internațională, la care a fost reprezentată de două echipaje, formată din zece concurenți, toți obținând medalii de aur sau argint.

Denis Turcu, absolvent al Liceului Internațional de Informatică (LII) București, medaliat cu aur la OIAA 2013 și argint la Olimpiada Internațională de Fizică 2014, admis la Harvard University, a obținut cel mai mare punctaj al OIAA și medalia de aur.

Tot aur și-au adjudecat, în ordinea punctajelor, și Tudor Costel Crețu, elev al LII București, argint la OIF 2014; Iustina Crăciun, absolvent LII București, aur la OIAA 2013, admis la Princeton University; Paul Andrei Draghiș, elev al Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, argint la OIAA 2013 și aur la Olimpiada Internațională de Astronomie (OIA) 2013; Andrei Cuceu, absolvent al LII București, argint la OIAA 2013, admis la University College London, și Andrei Răduc, elev al LII București, argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada 2013, argint la OIA 2013.

Românii care au luat medalii de argint la OIAA sunt Dan Ștefan Eniceicu, elev al LII București și aur la OIF 2014; Tudor Suciu, elev al CN ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare, aur la OIA 2013; Cătălina Mirițescu, absolvent al LII București, bronz la OIAA 2013, admisă la Caltech University și Augustin Ionescu, absolvent al CN ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa — Dâmbovița, admis la Facultatea de Fizică București.

La OIAA 2014 au participat peste 300 de concurenți din 37 de țări de pe cinci continente, iar 500 de persoane au ajutat la buna desfășurare a evenimentului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More