Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi din Gherla prinși copiind la simularea la BAC

2 53

Examenele de simulare pentru Bacalureat sunt un bun prilej pentru elevii de clasa a XII-a pentru a-și testa cunoștințele înainte de cel mai important examen din viața lor. Pentru alții, aceste simulări reprezintă doar antrenamente de copiat înaintea realelor teste.

Doi elevi din Gherla au fost prinși copiind la examenele de simulare din această perioadă pentru Bacalaureat. Primul a fost prins marți și a fost dat afară din examen după ce a fost prins cu telefonul mobil în examenul de la istorie. Este vorba despre un elev al Liceului Teoretic ”Petru Maior”.

Al doilea a fost prins miercuri, un elev din clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic din Gherla, și acesta surprins cu telefonul mobil sub bancă. Și el a fost dat afară din examen.

Aproape 5000 de elevi din clasa a XII-a din județul Cluj susţin în această săptămână probele simulării examenului de Bacalaureat.

Simularea examenului de Bacalaureat a început luni, cu proba de Limba şi literatura română, iar marţi a vut loc proba obligatorie a profilului. Miercuri a fost programată proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi, 25 aprilie, proba la limba maternă.

În judeţul Cluj există 68 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în cinci centre de evaluare (trei în Cluj-Napoca, unul pentru zona Dej-Gherla şi unul pentru zona Turda-Huedin). După corectarea lucrărilor în centre, acestea vor ajunge în unităţile de învățământ, pentru ca profesorii să le poată discuta la clasă cu elevii. Simularea examenului de Bacalaureat se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca examenul naţional – a anunţat, luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More