Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi din Jibou, „Polițiști pentru o zi”

0 66

Polițiștii jobouani au desfășurat marți, 15 martie, o serie de activități cu specific rutier, circumscrise Zilei Poliției Române, sub egida „Polițist pentru o zi”, în care au fost implicați elevi de la Școlile Gimnaziale „Octavian Goga” și „Lucian Blaga”.

Elevilor le-au fost prezentate dotări ale Poliției, începând de la tehnica de intervenție până la autospecialele cu care aceștia acționează. Astfel, elevii au avut prilejul să vadă în mod direct în ce constă o mare parte din activitatea poliţiştilor.

De asemenea, şcolarii au primit veste reflectorizante și paletă pentru dirijarea circulației, iar împreună cu polițiștii rutieri și de siguranță publică au acționat în zona trecerilor de pietoni din centrul orașului, unde li s-au prezentat metodele prin care se efectuează opriri în trafic a autovehiculelor, reguli de dirijare a circulației, dar și modalităţi de folosire a sistemelor radar și a semnalelor acustice și luminoase ce se utilizează cu ocazia deplasărilor la evenimentele semnalate prin 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More