Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi participanți la concursul de creație artistică, premiați la Consiliul Județean Cluj

0 75

Astăzi, 15 iunie 2016, la sediul Consiliului Județean Cluj, a avut loc festivitatea de premiere de către vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vakar Istvan, a elevilor și școlilor din judeţul Cluj, participante la concursul de creaţie artistică lansat în cadrul proiectului „Pentru Romi și împreună cu aceștia”.

Concursul a fost lansat în 15 şcoli din judeţul Cluj, în cadrul cărora a fost identificat un număr semnificativ de elevi de etnie romă, cu scopul de a promova cultura și tradiția minorităților, îndeosebi a minorității rome, dar și de a contribui la incluziunea socială a acestora. Un număr de 11 școli au confirmat participarea la concurs și au transmis picturi, sculpturi, fotografii şi lucrări tradiționale de artizanat specifice culturii și tradițiilor rome, cele mai reprezentative lucrări fiind expuse în holul Consiliului Județean Cluj.

Totodată, întrecerea s-a dovedit extrem de eficientă nu doar din prisma celor 55 de lucrări individuale şi a celor 11 lucrări de grup primite ci şi din punctul de vedere al calităţii acestora, a modului prin care lucrările exprimă cultura unei etnii, egalitatea şi diversitatea culturală.

În urma evaluării, echipa de implementare a proiectului a decis premierea următoarelor școli, astfel:

Locul 1 – Şcoala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Cluj-Napoca Premiu: aparat foto
Locul 2 – Şcoala Gimnazială Bonţida Premiu: tablă magnetică SMART
Locul 3- Colegiul tehnic DR. Ioan Raţiu – Turda Premiu: tablă magnetică SMART

În conturul egalităţii de şanse și a diversităţii etnice, ținând cont de lucrările realizate, toţi elevii au fost premiați cu diplome de merit și un pachet conținând rechizite școlare și dulciuri.

Reamintim faptul că obiectivul proiectului „Pentru Romi și împreună cu aceștia” este de a sprijini incluziunea socială a populației de etnie romă la nivelul autorităţilor publice locale şi regionale implicate. Conform Declaraţiei de Colaborare, parte integrantă a Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 205/2015, respectiv a Acordului de finanțare semnat între Consiliul Județean Cluj și liderul de proiect Particip GmbH, instituția noastră are obligația elaborării și implementării unui plan de acțiune locală prin care să sprijine integrarea pe plan local a romilor.

În cadrul acestui plan, pe lângă concursul de creaţie artistică adresat elevilor claselor V – VIII ai şcolilor din judeţul Cluj, Consiliul Judeţean Cluj şi-a propus ca în următoarea perioadă să organizeze sesiuni de instruire pentru 18 lideri ai celor mai reprezentative comunități de romi din Județul Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More