Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevi și profesori dejeni premiați la Gala Excelenței Clujene în Educație. Ce sume au primit de la Consiliul Județean

0 389

În cadrul unei ceremonii comune organizate de Consiliul Judeţean Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în Aula „Auditorium Maximum” a Universităţii Babeş-Bolyai, s-a desfăşurat ediţia 2015 a Galei Excelenţei Clujene în Educaţie, un eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi elevii de elită ai Clujului care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale susţinute în anul şcolar 2014-2015. De asemenea, în cadrul respectivei ceremonii au fost premiaţi şi profesorii îndrumători ai acestor merituoşi elevi.

Printre aceștia s-au aflat și elevi și profesori ai unităților de învățământ din Dej, care au obținut rezultate excelente în disciplinele teoretice sau sportive pe parcursul anului școlar precedent.

Herineanu Teofil-Mihai, elev al Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, fiind premiat de Consiliul Județean Cluj cu 800 de lei.

De la aceeași unitate de învățământ, Bogdan Rogoz a primit 250 de lei din partea CJ Cluj pentru medalia de bronz obținută la Olimpiada Națională de Informatică.

Pentru locul I obținut la Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Baschet, echipa de baschet feminin a Liceului teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” a obținut un premiu de 800 de lei din partea instituției județene.

Tot de la LAPI Dej, echipele de volei băieți gimnaziu și volei băieți liceu, pentru primul loc la Olimpiada Națională a Sportului Școlar au obținut fiecare câte 800 de lei.

Pentru mențiunea obținută la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, secțiunea Oină, Echipa de Oină a Liceului Tehnologic ”Someș” Dej a obținut un premiu de 400 de lei de la CJ Cluj.

Tot 400 de lei a obținut și Cristinemari Țopan, de la LAPI Dej, pentru mențiunea primită la disciplina ”Pregătire sportivă teoretică” în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

În ceea ce-i privește pe profesori, Horațiu Moldovan, profesor de istorie la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Dej a primit 600 de lei premiu din partea CJ Cluj, iar Ion Gelu Tomșa, de la același liceu, a obținut 300 de lei pentru participarea cu elevii la Olimpiada Națională de Informatică.

Câte 600 de lei fiecare au primit și profesorii Liceului Teoretic ”Alexandru Papiu Ilarian” Dej, Laurenția Chira (baschet fete), Radu Miclea, Cristian Man și Ioan Viorel Creț (volei băieți) și antrenorul echipei de oină a Liceului Tehnologic ”Someș” Dej, profesorul Francisc Daniel Gall, pentru rezultatele obținute de elevii lor la Olimpiada Națională a Sportului Școlar.

În total au fost premiați aproximativ 400 de elevi şi 200 de profesori în cadrul a două Gale ale Excelenţei în Educaţie: o festivitate de premiere în 22 octombrie pentru domeniile Teoretic, Tehnic, Religii şi Special, în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, şi una în 25 octombrie pentru domeniile Arte şi Sport, în sala mare a Operei Naţionale. Premiile totale acordate au fost de 200.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More