Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii, boicot al simulărilor naționale. Ecaterina Andronescu reacționează

0 206

Consiliul Național al Elevilor îndeamnă la boicotarea simulărilor pentru examenele naționale.

Consiliul Național al Elevilor îndeamnă la boicot. Aceștia se împotrivesc simulările naționale și consideră că sistemul nu evaluează competențele, capacitatea de a gândi critic, ci doar reproducerea unor informații dictate.

„Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competenţele, ci doar cunoştinţele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informaţiile care ne-au fost dictate la clasă. Simulările au ajuns să fie experimentul ministerului, nu experienţele noastre de învăţare, iar acest lucru ne motivează să ne ridicăm în faţa tuturor acestor nedreptăţi, printr-un protest”, se arată într-un comunicat emis de consiliu.

Foto: Captură Facebook

Reacția Ministerului Educației nu a întârziat. „Am văzut, regret nespus că se pretează la asemenea lucruri. Elevii trebuie să dea simulări nu pentru ministrul Educaţiei, nu pentru profesorii lor, trebuie să dea simulări pentru ei. Simulările fac parte din ceea ce aş numi evaluarea permanentă. Ei trebuie să ştie unde se află în orice moment al evoluţiei lor şcolare. Ca urmare, nu cred că facem asta ca să-i chinuim pe ei, pe părinţi sau pe profesori, ci pur şi simplu pentru a veni în sprijinul elevilor. Orice simulare este un semnal de alarmă. Aici sunt astăzi, pot să fiu acolo unde trebuie”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More