Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii de 10 ai Clujului, premiați de Consiliul Județean

2 52

someseanul-CNAMDSC00892

Doar nouă elevi din județul Cluj au luat 10 pe linie la sesiunea din acest an a examenului de Bacalaureat. Pentru performanța lor, Consiliul Județean îi va recompensa financiar pe elevi.

Vor fi recompensați, de asemenea, și cei care au luat media 10 la evaluarea națională și au aceeași medie perfectă în anii de gimnaziu, dar și Mihai Moceanu, adolescentul cu sindrom Down care a dovedit că o astfel de boală nu îl împiedică pe un elev să promoveze bacalaureatul.

“Aceşti copii au demonstrat că şcoala românească are potenţial, că se pot obţine rezultate bune. Totodată, în contextul în care aproape jumătate dintre elevi nu au luat BAC-ul la nivel naţional, tânărul clujean, Mihai Mocean, dovedeşte că voinţa învinge orice obstacol şi perseverenţa de a îndeplini un vis se ridică deasupra medicinii tradiţionale. Pentru că a făcut eforturi de zeci de ori mai mari decât copiii obişnuiţi şi reprezintă un exemplu extraordinar pentru comunitatea clujeană şi nu numai, meritele sale merită să fie recunoscute şi premiate. Chiar dacă nu este vorba despre sume foarte mari de bani, cred că excelenţa trebuie răsplătită.” a spus Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Cât despre sumele cu care vor fi recompensați acești elevi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, spune că fiecare va primi aproximativ 2.000 de lei, sumă cu care au fost recompensați și anul trecut elevii cu rezultatele cele mai bune din Cluj.

Și dejeanca Andrada Terpe se află printre elevii premiați în acest an de Consiliul Județean Cluj. Ea este singura elevă din Dej care a luat 10 la Bacalaureat, urmând să fie premiată și de către Primăria Municipiului Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More