Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii de clasa a VI-a și profesorii lor mai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în competiția Euro Quiz

0 161

București, 29 mai 2017 – Elevii de clasa a VI-a din Dejmai au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în concursul Euro Quiz, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor din școlile gimnaziale naționale, de la clasa a VI-a.Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă.Concursul se concentrează pe valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie.

La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator.Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să acceseze platforma online, http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, până vineri, 2 iunie, ora 12:00, în timp ce competiția online va avea loc pe 9 iunie, ora 11:00. Cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul național de televiziune.Câștigătorii etapei finale vor fi premiați cu biciclete, iar profesorii vor primi genți practice de călătorie.

Între timp, echipa „Europa, casa noastră” desfășoară 10 vizite în școli din 10 județe ale țării, și anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța.

Concursul Euro Quiz face parte din inițiativaEuropa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More