Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii dejeni au învățat azi să acorde primul ajutor, în cadrul caravanei ISU Cluj ”Fii pregătit” – FOTO/VIDEO

0 55

Centrul municipiului Dej a fost animat azi de zeci de copii, elevi ai instituțiilor de învățământ din Dej, care au participat la cursurile de prim ajutor organizate de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj în cadrul caravanei ”Fii pregătit”.

Încă de dimineață, când caravana ISU Cluj a poposit în centrul Dejului, zeci de elevi așteptau cuminți pompierii și paramedicii din cadrul ISU Cluj, pentru a asculta cuminți sfaturile și indicațiile specialiștilor.

În interiorul centrului mobil, dotat cu sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților, au intrat pe rând grupuri de copii care au urmărit cu atenție filmulețele educative și au ascultat indicațiile personalului ISU.

Apoi, copiii au trecut la proba practică, în cortul special amenajat în Piața Bobâlna din Dej având posibilitatea să exerseze la propriu situații de acordare a primului ajutor, urmând întocmai indicațiile paramedicilor de la Detașamentul de Pompieri Dej și a medicului Mariana Baciu, de la Ambulanța Dej.

Fiecare participant a avut ocazia să învețe și să experimenteze cum se acordă primul ajutor în cazul unei persoane care s-a înecat cu un obiect înghițit, cum să ajute o persoană care are blocate căile respiratorii, cum să resusciteze o victimă, sau cum să intervină în cazuri urgente în care sunt implicați bebeluși.

Caravana ”Fii pregătit” va ajunge sâmbătă, 20 mai, la Turda, în Piaţa Republicii, iar în ziua de duminică, 21 mai, va fi amplasată în parcarea Cluj Arena din Cluj-Napoca.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1486070201455742.1073742389.467241263338646&type=3

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More