Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii dejeni s-au militarizat pentru o zi GALERIE FOTO/VIDEO

0 33

armata elevi Dej (9)

În cadrul săptămânii ”Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, zeci de elevi de la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” şi Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Dej au avut astăzi ocazia să vadă cum arată armele, ţinutele sau articolele militarilor dejeni.

Acțiunea s-a desfășurat în Padurea Bungăr din Dej şi a constat într-un concurs de orientare în teren şi în prezentarea mai multor standuri cu specific militar. Astfel, elevii au putut să vadă cum se acordă primul ajutor şi cum se folosesc în mod corect targa, atelele sau gulerul cervical. La atelierul următor s-au exemplificat ţinute din Armata României, între care cea de pădure şi cea de deşert, şi s-au testat staţii de transmisiuni şi mijloace de comunicare.

Cu siguranţă cel mai interesant stand a fost cel în care elevilor le-a fost prezentat armament uşor de infanterie şi vorbim aici despre puşca mitralieră, pistolul mitralieră, pistolul calibru 7,65 mm sau puşca semiautomată cu lunetă. Şcolarii, dar şi profesorii, s-au pozat cu armele expuse şi s-au arătat încântaţi de şansa de a afla mai multe despre raza lor de acţiune.

Penultimul atelier a constat în prezentarea articolelor militare (căşti Kevlar, veste tactice, veste antiglonţ, rucsac militar), în timp ce ultimul s-a referit la măsurărea distanţelor (binocu, busolă, telmetru, lunetă).

„Astăzi am încercat să le prezentăm elevilor din Dej o zi cu adevărat altfel, în cadrul programului <<Şcoala Altfel>>, o zi inedită, o zi cu caracter militar. Am încercat să le oferim cât mai multe informaţii, să le organizăm câteva ateliere unde pot recunoaşte cu uşurinţă articole militare, ţinută militară, armament şi alte lucruri cu specific militar. Mai mult decât atât, am organizat un concurs de orientare în teren pentru a stimula activitatea fizică, la sfârşitul căruia am oferit câteva premii şi diplome”, a declarat pentru Someşeanul.ro căpitan Mihai Dăescu, Baza 4 Logistică.

Activitatea din Pădurea Bungăr s-a încheiat cu festivitatea de premiere şi cu promisiunea că anul viitor vor participa şi mai mulţi elevi de la şcolile dejene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More