Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii din Baia Mare, în vacanță forțată. Se suspendă cursurile până săptămâna viitoare

1 4.483

Ninsorile abundente căzute în aceste zile au determinat autoritățile din Baia Mare să suspende activitatea școlilor și grădinițelor în această săptămână.

Elevii și preșcolarii vor avea astfel parte de o vacanță forțată, cursurile fiind suspendate până luni.

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Baia Mare a decis în această dimineață, în cadrul ședinței desfășurată la Primărie, să suspende cursurile școlare pentru două zile, respectiv mâine, 17 ianuarie 2019, și poimâine, 18 ianuarie 2019.

Decizia a fost luată din cauza fenomenelor meteorologice care sunt prognozate pentru această săptămână, care au provocat deranj pe drumurile naționale, județene și municipale, astfel că mai mulți elevi s-au aflat în imposibilitatea de a ajunge la școală

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș va pune în palicare această decizie, după ce și ieri a decis suspendarea cursurilor în câteva unități de învățământ din Baia Mare și din alte localități din Maramureș.

Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare:

”Suspendăm cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare

La propunerea mea, în calitate de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în zilele de joi, 17.01.2019 și vineri, 18.01.2019, se vor suspenda cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare, respectiv grădinițe, școli, licee și colegii.

Motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.

În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire.

De asemenea, trotuarele și străzile de acces spre unitățile de învățământ urmează să fie deszăpezite în cel mai riguros mod de către societățile care au contract de salubrizare – deszăpezire cu Municipiul Baia Mare.

Totodată, vor fi ridicate și transportate cantitățile mari de zăpadă care îngreunează accesul copiilor și tinerilor băimăreni spre unitățile de învățământ”, transmite Cherecheș.

Zăpada blochează și școlile din Cavnic

Mai multe școli din Maramureș închise din cauza ninsorii

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Pop Maria spune

    De cesa se suspende cursurile pentru adminidtrarea defectuoasa a autoritatilor.Sa se suspende dsr fara recuperare.Este bataie de joc pentru copii!,Sa nu poti dezapezii drumurile ce duc spre scoala.?De ce sa suporte vopiii incopetenta altora?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More