Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii din clasa a VIII-a susţin, începând de mâine, simularea evaluării naţionale

0 48

examen bacalaureat liceu facultate

Elevii din clasa a VIII-a susţin, de marţi până joi, simularea evaluării naţionale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică şi, în cea de-a treia zi, limba maternă.

Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba şi literatura română va fi susţinută marţi 18 februarie, cea la matematică în 19 februarie, iar proba la limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Simulările urmăresc familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale sau liceale, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută, arată Mediafax.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More