Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii Școlii Gimnaziale din Bobâlna, câștigătorii unui concurs de educație rutieră – FOTO/VIDEO

0 98

Concurs educatie rutiera Scoala Gimnaziala bobalna (1)

În cadrul săptămânii ”Școala Altfel” la Școala Gimnazială din localitatea Bobâlna a avut loc azi un concurs de educație rutieră adresat elevilor, concurs organizat de Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej în colaborare cu școlile din comunele arondate.

Elevi reprezentând școlile gimnaziale din Cășeiu, Vad, Chiuiești și Bobâlna s-au întrecut atât în probe scrise și orale, cât și la desen sau probe practice, dovedindu-și cunoștințele pe teme de circulație rutieră.

Din juriul acestui concurs au făcut parte cms. șef Mariana Ilieș, comandantul Poliției Municipiului Dej, cms. șef Radu Rus, adjunctul Poliției Municipiului Dej, cms. șef Florin Moldovan, șeful Biroului Rutier Dej, la eveniment fiind prezenți agenți de poliție din Dej dar și din localitate, alături de primarul Augustin Mureșan.

Prima parte a concursului a reprezentat-o proba scrisă, în care elevii au răspuns la un set de întrebări pe teme de circulație rutieră. Apoi, fiecare echipă a trebuit să formuleze un răspuns cât mai corect și complet la o întrebare trasă la sorți, pentru ca ulterior să-și dovedească talentul la desen.

Fiecare echipă de elevi a avut la dispoziție o planșă pe care participanții au desenat exemple pozitive dar și negative de comportament în trafic și în viața de zi cu zi în public.

Cea mai așteptată și spectaculoasă probă a fost cea de conducere a bicicletei printre jaloane. Câte doi elevi de la fiecare școală participantă au luat startul în această ultimă probă, aceștia fiind cronometrați și penalizați dacă ating jaloanele.

La final, însă, toată lumea a fost premiată. Echipajele școlilor participante au primit diplome și cupe care să le ateste priceperea pe teme de educație rutieră, câștigătorii premiului de excelență fiind elevii Școlii Gimnaziale din Bobâlna.

Evenimentul de azi de la Bobâlna nu s-a încheiat înainte ca toți participanții, dar și prichindeii din clasele mai mici să aibă parte de o prezentare a autospecialei de poliție.

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.911661278896640.1073741949.467241263338646&type=1

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More