Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii școlilor postliceale sanitare din Dej, Zalău și Târgu Lăpuș vor învăța în sistemul digital E-Health – FOTO/VIDEO

0 616

lansare program E-Health Louis Pasteur Dej (1)

Asociația Națională Mutuală România Franța ”Louis Pasteur” Dej și Școala Postliceală Sanitară ”Christiana” Zalău au lansat marți la Dej proiectul E-HEALTH – Resurse digitale pentru o educație modernă în corelație cu nevoile pieței muncii și ale societății bazate pe cunoaștere.

Conținutul educațional creat prin proiect și programele de formare se adresează unui număr de:

– 280 de elevi din trei școli postliceale sanitare ( Școala Postliceală Louis Pasteur Dej, Școala Postliceală Sanitară Christiana Zalău și Școala Postliceală Louis Pasteur Târgu Lăpuș) și

– 56 de persoane angrenate în sistemul de învățământ preuniversitar (4 directori de școli, 24 de membri ai consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, 14 membri ai partenerilor sociali în educație, 8 persoane implicate în furnizarea de servicii alternative în educație, 6 consilieri școlari)

”Societatea europeană, tot mai îmbătrânită, are nevoie de specialiști formați la o școală a gândirii inovatoare, care să transmită nu numai cunoștințe, ci și abilități specifice unei societăți a cunoașterii, dinamică și complexă, în care cerințele angajatorilor și ale beneficiarilor finali ai actului medical se schimbă cu o viteză amețitoare. Competențele elevilor, viitori angajați, trebuie să răspundă nu numai nevoilor actuale ale pacienților, ci și nevoilor viitoare, nu numai tehnicii medicale actuale, ci și tehnicii viitoare”, spune Ramona Marian, managerul proiectului.

”Acest proiect oferă oportunitatea elevilor din școala postliceală sanitară de a dobândi cunoștințe și abilități care să le permită să facă față solicitărilor de pe piața muncii aflată în plină transformare. De asemenea, permite personalului angrenat în sistemul educațional să folosească inovația în procesul de predare-învățare, deschizând calea creării unui parcurs profesional în corelație cu cerințele economiei bazate pe cunoaștere” spun cei din echipa de implementare a proiectului european E-Health.

Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea acestuia este de 2.165.619,12 lei, din care asistența financiară nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, este de 2.122.306,74 lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More