Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii şi preşcolarii din Căianu Mic au fost vizitaţi de poliţişti, în cadrul proiectului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

0 42

Poliţiştii structurilor de ordine publică şi rutieră din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Petru Rareş, susţinuţi de poliţiştii de la acţiuni speciale şi relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, au răspuns joi invitaţiei elevilor din comuna Căianu Mic.

Peste 250 de copii, de la grădiniţă până în clasa a VIII-a (13 clase şi 2 grupe de grădiniţă) din Căianu Mic şi Dobric au asistat la prezentarea atribuţiilor Poliţiei Române şi demonstraţiile practice oferite de poliţiştii de la Serviciul Acţiuni Speciale.

Copiii au putut observa şi au adresat întrebări despre autospecialele de poliţie şi despre meseria de poliţist, şi au primit recomandări şi sfaturi pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.

Elevii din clasele VII-VIII au vizionat cu interes filmul „Cheia e la tine!” care prezintă cazuri concrete ale unor deţinuţi aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în cel pentru femei de la Târgşor, dar şi modele pozitive, ca Lucian Bute sau Andreea Răducanu, protagonişti în acest film. „Actorii” filmului îi îndeamnă pe tineri să-şi urmeze visele prin muncă şi perseverenţă şi a constituit baza unor dezbateri pe teme de conduită.

Acţiunea se înscrie în activităţile organizate în această săptămână în cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More