Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elevii și studenții care obțin venituri nu mai sunt scutiți de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate

0 484

Veste proastă pentru elevi și studenți. Cei care obțin venituri sub nivelul salariului minim nu mai sunt scutiți de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), potrivit Codului fiscal, relatează avocatnet.ro.

Până pe data de 19 iunie, elevii și studenții plateau contribuția la CASS doar în cazul în care veniturile pe care le obțineau depășeau valoarea salariului minim brut.

După apariția OG 16/2022, nu se mai ține cont de această regulă, iar categoria sus menționată este pusă în situația în care trebuie să contribuie la plata obligațiilor, fără să se mai țină cont de veniturile obținute.

Ce categorie de persoane este exceptată de la plata CASS


Totuși, conform OG 16/2022, există și persoane fizice ce sunt exceptate de la plata CASS, conform avocatnet.ro.

Copiii de până în 18 ani, tinerii de la vârsta de 18 până la 26 de ani, studenți, ucenici, studenți doctoranzi care desfășoară activități didactice sau persoane care urmează să devină soldați sau gradați profesioniști sunt scutiți de plata CASS atât timp cât nu au venituri.

În situația în care aceștia obțin venituri din salarii sau din activități independente ori agricole, piscicultură sau silvicultură, nu mai sunt scutiți de plata CASS.

Noile reguli pentru persoanele menționate mai sus se aplică din 18 iulie 2022.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More