Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Eliberare Certificate de Urbanism pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

0 43

Președintele Consiliului Județean Cluj, a eliberat două Certificate de Urbanism necesare pentru elaborarea documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construire a obiectivelor din cadrul aeroportului clujean.

Este vorba despre autorizarea a două obiective:
• „Construire platformă de staționare aeronave și suprafețe de handling aferente la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
• „Modernizare terminal plecări – zona regrupare la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj”.

Astfel, pentru a crea premisele creșterii numărului de mișcări pe aeroport și pentru a diversifica numărul de aeronave care pot fi deservite, Aeroportul clujean trebuie să își suplimenteze numărul de poziții de staționare aeronave cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E. Totodată, aceste etape sunt necesare pentru modernizarea aeroportului și primirea a aproximativ 3 milioane de pasageri în 2017 și până la 5 milioane de pasageri în următorii 5 ani.

„Eliberarea acestor certificate de urbanism reprezintă o serie de paşi concreţi întreprinşi în vederea dezvoltării infrastructurii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj – una dintre priorităţile forului administrativ judeţean. Demersurile întreprinse în vederea realizării acestor noi investiţii vor contribui considerabil atât la creşterea calităţii serviciilor oferite participanţilor la traficul aerian, cât şi la asigurarea unui transport eficient al călătorilor şi al mărfurilor, în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More