Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elicopter al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca, trimis la stingerea unui incendiu de pădure în Retezat – VIDEO

0 70

elicopter Aviatie cluj MAI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat azi un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea de incendii din judeţul Hunedoara.

În consecință, Unitatea Specială de Aviaţie Cluj – Napoca participă în aceste momente cu aeronava din dotare, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului în masivul Retezat, pe o zonă de 5 ha de pădure şi coronament.

Incendiul de pădure a fost localizat în comuna Pui, din judeţul Hunedoara, în zona cabanei Baleia, se precizează într-un comunicat al Unității Speciale de Aviație Cluj.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket se face din lacul de acumulare Sântămăria – Orlea care se află la 19 km de incendiu sau din lacul de acumulare Subcetate care se află la 20 km de zona de pădure afectată.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului se face în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara
Aeronava MI-17, din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More