Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elicopter al Unității speciale de Aviație Cluj, solicitat la un uriaș incendiu de vegetație în Apuseni – VIDEO

0 71

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I. pentru a ajuta la stingerea de incendii din judeţul Alba. 

Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj – Napoca a participat cu aeronava din dotarea Inspectoratului General de Aviație, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea incendiului unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră pe raza localității Lunca Arieșului, com. Poșaga, în Munții Apuseni.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj.

Elicopterul din dotarea Inspectoratului General de Aviație a alimentat de 8 ori pentru stingerea incendiului, mai informează comunicatul de presă.

Acţiunea de intervenţie pentru stingerea incendiului s-a făcut în comun cu forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Aeronava MI-17, din dotarea Inspectoratului General de Aviație, este un elicopter dotat cu două motoare care dezvoltă fiecare 2400 cai putere şi zboară cu o viteză maximă de 250 km/h la un plafon maxim de 5500 metri. Elicopterul poate asigura sprijinul aerian pentru intervenţia structurilor specializate de ordine şi siguranţă publică, prin paraşutare, rapel şi recuperare rapidă.

Aeronava este utilizată atât pentru misiuni de căutare-salvare, evacuare, cât şi pentru stingerea incendiilor, în acest caz elicopterul fiind echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, care poate dispersa un volum de 3.000 litri de apă

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More