Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Elicopter SMURD amplasat la Jibou

0 300
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

Un elicopter SMURD care va deservi regiunea de nord-vest a țării va fi amplasat în județul Sălaj, la Jibou. Inițial se credea că elicopterul va fi amplasat la Cluj.

Raed Arafat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, actualmente secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne a explicat amplasarea elicopterului SMURD la Jibou prin aceea că din Sălaj se acoperă mai bine zona de nord-vest, iar dacă era amplasat la Cluj se suprapunea ca rază de acoperire cu a elicopterului SMURD de la Mureș.

„Există o unitate de pompieri la Jibou care ca spațiu permite să fie dezvoltată baza aeriană în care să stea elicopterul. Așa că elicopterul cel mai probabil, când va ajunge aici, va fi amplasat la Jibou, ceea ce permite să deservească zona foarte bine. Acolo urmează ca autoritățile locale să investească în hangar, care va trebui să fie construit lângă platforma betonată care deja este acolo. Există toate spațiile necesare inclusiv pentru echipajul care va fi. Medicii care vor face gardă pe acest elicopter vor fi medici de urgență din Cluj, Oradea și din Zalău”, a declarat Raed Arafat.

Operarea elicopterului pe linie medicală va fi făcută însă de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care are în sarcină organizarea activității medicale și a elicopterului în cadrul SMURD.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More