Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Emil Boc audiat ca martor la Înalta Curte de Casație și Justiție

0 374

Primarul municipiului Cluj-Napoca a fost audiat ca martor în dosarul licențelor Microsoft.

Ieri, 20 septembrie, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost audiat ca martor în cazul lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei. El a dat explicații despre o notă de fundamentare prin care se aproba achiziționarea de licențe educaționale.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat în calitate de martor că în Guvern, condus în acea vreme de el însuși, nu s-a discutat despre legalitatea contractului respectiv „pentru că nota nu are un asemenea specific juridic, ci au fost discutate aspecte tehnice”. De asemenea Emil Boc a mai afirmat că prin nota respectivă a fost informat asupra faptului că licențele Microsoft din școli expiraseră și, după o discuție cu atunci ministrul Educației, Daniel Funeriu, și cu Valerian Vreme, și-a dat seama că „era o problemă presantă, cu implicaţii bugetare şi în sistemul educaţional, putând duce chiar la blocarea utilizării calculatoarelor în şcoli”.

„După dezbaterea în Guvern a notei respective, am semnat înscrisul şi l-am înaintat ministerului emitent. În Guvern nu s-a discutat despre legalitatea contractului, pentru că nota nu are un asemenea specific juridic, ci au fost discutate aspecte tehnice. La nivel de prim-ministru se discută doar probleme de politici publice, iar aspectele de legalitate erau asigurate de serviciile suport ale ministerelor sau ale Guvernului”, a mai precizat Emil Boc, citat de Agerpres.ro.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, Valerian Vreme a încălcat dispozițiile legale privind achizițiile publice în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, și a încheiat, fără licitație publică, un contract de închiriere a produselor Microsoft în școli. În acest mod s-a cauzat un prejudiciu de peste 11 milioane de euro, informează cei de la D.N.A. .

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More