Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Emil Boc și Consiliul Local Cluj solicită FRF organizarea finalei Cupei României pe Cluj Arena

0 39

someseanul-Pandurii-Fiorentina-Cluj Arena

Finala Cupei României între Universitatea Cluj și Steaua a început deja, înainte ca cele două echipe să intre pe teren. Programată în 31 mai, finala ediției 2014-2015 trebuia să se joace la Cluj-Napoca, după cum a decis Comitetul Executiv al FRF la finalul lunii martie, însă acum locul de desfășurare este incert, fiind luată în calcul și varianta Arena Națională din București.

Tocmai de aceea, pentru a susține desfășurarea finalei Cupei României la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc și consilierii locali lideri de grup din cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca au transmis o adresă către Federaţia Română de Fotbal, prin care se solicită organizarea pe Cluj Arena a Finalei Cupei României Timişoreana.

Pentru a susține acest demers, în adresa trimisă către FRF, semnatarii aduc în sprijin câteva aspecte:

1. Stadionul Cluj Arena dispune de toate facilităţile necesare găzduirii unui eveniment de asemenea importanţă, fiind unul dintre cele mai moderne din Europa de Est, conform clasificării UEFA. Mai mult, costurile sale de exploatare şi afluenţa de public la un eveniment precum finala Cupei României Timişoreană, constituie un argument în plus pentru ca Federaţia Română de Fotbal să atribuie Clujului găzduirea finalei.

2. într-o perioadă în care doar trei oraşe din ţară se pot mândri cu o infrastructură modernă în ceea ce priveşte stadioanele, Clujul a fost ocolit de fiecare dată în atribuirea unei competiţii importante sau a meciurilor echipei naţionale. Găzduirea finalei Cupei României ar reprezenta şi o reparaţie morală faţă de omisiunile de până acum.

3. Nu în ultimul rând, anunţarea stadionului Cluj Arena ca gazdă a finalei Cupei României Timişoreană ar însemna aplicarea hotărârii Comitetului Executiv al F.R.F. din 31 martie 2015, prin care s-a stabilit că finala se va disputa la Cluj-Napoca.”

Vă asigurăm încă o dată că întreaga comunitate locală doreşte şi este pregătită să susţină desfăşurarea în bune condiţii a unei asemenea compeţiţii”, se mai arată în documentul trimis FRF şi semnat de primarul Emil Boc şi de consilierii locali Claudia Anastase (PSD), Radu Moisin (PDL-PNL), Dan Tarcea ( PNL) şi Csoma Botond (UDMR).

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More