Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Emoția Învierii a adus linişte şi împăcare în sufletele credincioșilor din întreaga țară

0 43

Bisericile din toată ţara s-au scăldat, noaptea trecută, în lumină. Bucuria Învierii a fost, poate, mai mare ca oricând pentru credincioşii care, după o îndelungată aşteptare, au putut să fie din nou împreună într-o zi de mare sărbătoare. Pe vreme frumoasă sau prin ploaie, oamenii s-au întors acasă cu lumânări aprinse şi cu speranţa că pot reveni la o viaţă normală.

Este al doilea Paşte de la izbucnirea pandemiei, dar – spre deosebire de anul trecut – credincioşii au avut voie să meargă la biserică, să asiste la slujbă şi să ia Lumina Sfântă. Şi mai toţi românii, orinde s-au aflat, s-au bucurat de Lumina Învierii ca de o reîntoarcere la credinţă.

Credincioșii s-au adunat în fața bisericilor cu ore bune înainte de începutul slujbei, dorind să fie cât mai aproape de lăcașul sfânt. Dacă la Paștele trecut am fost cu toții obligați să stăm în case, în acest an participarea la slujbe a fost permisă, iar restricțiile de circulație au fost ridicate în toată țara și pe timpul nopții.

Chiar dacă libertatea credincioșilor a fost una mai mare, și de această dată au existat unele limitări. Astfel, în interiorul bisericilor a fost permis accesul unui număr limitat de persoane, iar în exterior s-a impus regula păstrării distanței sociale. De asemenea, purtarea măștii de protecție a fost obligatorie pentru credincioși atât în biserici, cât și afară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More