Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Emoții și lacrimi de fericire la ”Nunta de Aur” la Dej – FOTO/VIDEO

0 850

Nunta de Aur Dej 2014

Ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorilor dedicate zilelor municipiului Dej, la sala mare a Primăriei Dej s-a organizat și în acest an Nunta de Aur, eveniment dedicat cuplurilor din oraș care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie.

Ochi înlăcrimați de emoție, zâmbete de fericire, vorbe de alinare și multe amintiri depănate au putut fi observate sâmbătă la Dej, cu ocazia Nunții de Aur, eveniment organizat de Primăria Dej. 46 de cupluri au fost sărbătorite în acest an într-un cadru festiv în sala mare a primăriei dejene.

”Mirii” au avut parte de un meniu bogat și diversificat, dar mai mult au contat emoțiile împărtășite și faptul că au putut sărbători împreună o jumătate de veac de existență și iubire.

Pentru câteva familii prezente la eveniment trăirile și sentimentele au fost copleșitoare. Puțini au fost cei care au putut să-și stăpânească lacrimile în aceste momente de plină încărcătură emoțională.

”Ăstai-i secretul: să lași unul după celălalt. Îi doresc soțului multă sănătate și să nu mă lase. Să mai trăim încă 10 ani împreună”, ne-a mărturisit una dintre doamnele sărbătorite azi.

Câteva cupluri au primit la acest moment aniversar vizita copiilor sau a nepoților, care au venit cu flori și urări de sănătate și viață lungă împreună pentru părinții sau bunicii lor.

”Da am plâns. Sunt lacrimi de bucurie, că ne-au făcut o mare bucurie. Soția a vărsat și ea două picături de lacrimi, lacrimi de fericire. Care-i secretul? Că am ținut unul la celălalt, mai ne-am supărat, mai ne-am certat, dar a trecut. Ca într-o familie unde nu ești tot timpul bucuros, mai ai și necazuri, dar am fost fericiți și am trăit împreună 50 de ani. Și dacă Dumnezeu vrea, mai trăim 50 de ani împreună”, ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi cel care a primit vizita nepoților.

Gazdele acestui eveniment au fost primarul Costan Morar împreună cu soția. Edilul șef al orașului a acordat cuplurilor câte o ”diplomă de aur” în semn de recunoștință și respect pentru viața pe care au dus-o împreună timp de 50 de ani, iar doamnele au primit câte un buchet de flori.

”Sunteți un exemplu pentru noi, pentru tot ce înseamnă fidelitatea voastră de familie, pentru tot ce ați făcut dumneavoastră în viață. Ne transmiteți și nouă cultul familiei, nouă generației de mijloc, celor tineri, și tot mai departe trebuie să facem același lucru pentru nepoții și strănepoții noștri. Vă felicităm și dorim să fiți cât mai aproape de noi, pentru că sunteți atât de necesari în fiecare familie și în comunitate. Dumneavoastră sunteți cei care dați echilibru și cumpătul necesar familiilor și comunității. Și toți avem nevoie de dumneavoastră să ne trăiți mulți, mulți ani alături de noi. Multă sănătate și la mulți ani”, le-a transmis, vizibil emoționat, primarul Costan Morar celor prezenți.

Unul dintre ”miri” a ținut neapărat să se adreseze și el celor prezenți, transmițând mulțumirile tuturor pentru organizarea acestui eveniment, unul care ”este deosebit de important pentru că am împlinit 50 de ani de căsnicie. Și aș vrea să vă spun că noi, cei prezenți aici, am respectat un angajament și un jurământ luat în fața primarului, a preotului, ca să fim uniți în viață, în dragoste, în pace. Aș dori ca și generațiile care vin după noi să se bucure de acest eveniment și să fie bucuroși în dragoste.”

Și cum o nuntă nu este completă fără muzica de petrecere, atmosfera a fost animată de Adela și Zeno Zanc, Anca Suciu și Zina Doboș.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More