Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Emoții și lacrimi ieri la Muzeul Municipal Dej

1 496

Prezentarea cărții „Istoria comunităților evreiești din Dej, Beclean, Târgu Lăpuș, Reteag, Ileanda și împrejurimile acestora”, scrisă de către Singer Zoltan, a adunat emoțiile și lacrimile celor prezenți în sala de conferință a Muzeului Municipal Dej.

Ieri, 7 iunie, în cadrul Muzeului Municipal Dej a avut loc prezentarea cărții  „Istoria comunităților evreiești din Dej, Beclean, Târgu Lăpuș, Reteag, Ileanda și împrejurimile acestora” scrisă de către Zoltan Singer. Într-o atmosferă plină de emoție, auditoriul a ascultat despre tristul destin al comunității evreiești și în același timp a interacționat cu cei aflați la masa de prezidiu.

Prezentarea acestei cărți, o memorie în cinstea comunității evreiești și a suferințelor acestei etnii, a stat chiar în seama nepoatei autorului, Yael Singer, care plină de emoție a cinstit amintirea bunicului ei. De asemenea, prezentarea a fost condusă de profesor Constantin Albinetz, șef serviciu cultură al municipiului Dej.

„Volumul lansat joi la Muzeul Municipal Dej este o veşnică pomenire a memoriei martirilor evrei care au pierit în lagărele de exterminare naziste fie în camerele de gazare. Toate aceste comunităţi prospere odinioară au fost pustiite şi aproape că nu mai există nimic care să amintească de viaţa evreilor de aici”, a afirmat profesorul Constantin Albinetz.

De asemenea au fost prezenți și primarul municipiului Dej, Morar Costan, președintele comunității evreilor din Dej, Mișu Rosenberg, dar și cea care a îngrijit apariția actualului volum dr. Raluca Moldovan.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Andrea Ghiţă spune

    Numele preşedintelui Comunităţii Evreilor din Dej este Mişu Rosenberg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More