Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Epidemie de hepatită într-o școală din Cluj: 16 cazuri suspecte, 10 confirmate

0 319

Mai mulți elevi ai școlii gimnaziale din comuna clujeană Cojocna au ajuns la spital, fiind diagnosticați cu hepatita A, cunoscută și sub denumirea de boala mâinilor murdare.

Îmbolnăvirile au început în primele zile ale lunii februarie, până acum 16 elevi ai școlii fiind suspectați că ar fi contactat această boală.

„Este vorba despre 16 cazuri de suspiciune, din care 10 confirmate. Copiii au fost izolaţi în spital, iar la unitatea de învăţământ, dar şi la domiciliile copiilor bolnavi s-au luat măsuri de dezinfectare”, a declarat Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru Ziua de Cluj.

Acesta a mai precizat că se vor lua măsurile necesare în ceea ce priveşte supravegherea colectivităţii şi a igienei elevilor.

Îngrijorător este faptul că reprezentanții autorităților locale, implicit primarul localității Cojocna, Ioan Șerban, nu au fost informați despre această situație, asta deși epidemia din școală a izbucnit de o lună de zile.

„Ca să vă spun cu toată sinceritatea, eu abia astăzi am aflat de problema aceasta pentru că am vorbit cu doctoriţa de acolo, de la circumscripţie. Dânsa a crezut că nu trebuie să anunţe pe nimeni, că a luat toate măsurile şi totul este perfect. Ea a luat legătura cu Clujul, copiii sunt în spital, mi s-a zis că s-au luat toate măsurile”, a precizat primarul Ioan Şerban pentru sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, în acest moment în unitatea medicală au rămas internaţi cinci copii. Medicii spun că evoluţia lor este bună, iar elevii vor fi externaţi în curând din unitatea sanitară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More